NyhederNy analyse af transport og indkøb på Frederiksberg

Ny analyse af transport og indkøb på Frederiksberg

05. september 2018
Nyhed

Frederiksberg vil gerne have flere på cyklen. Derfor kan borgere og virksomheder i disse uger møde nysgerrige interviewere på Frederiksbergs handelsstrøg. De har blandt andet til opgave at spørge de handlende om hvilken form for transport, de bruger, når de handler. Interviewene er en del af en ny analyse af indkøb og transportvaner.

Hop på cyklen - også når du handler
Formålet med analysen at undersøge, hvad der kan få flere til at tage cyklen, når de skal på indkøb. Den kan desuden give forslag til, hvordan man kan forbedre vilkårene for cyklister på handelsvejene samt bidrage til overvejelserne om, hvordan byens indretning kan understøtte cyklisme. Undersøgelsen vil også afdække, hvor meget de forskellige typer trafikanter bidrager til butikshandlen.

De handlende kan møde interviewerne på Gammel Kongevej, Falkonér Allé, Peter Bangs Vej, Godthåbsvej, H.C. Ørsteds Vej, Rosenørns Allé, Nordre Fasanvej, Søndre Fasanvej, Smallegade, Borups Allé, Finsensvej og Vesterbrogade.

Det er COWI, der står bag analysen, som er politisk besluttet af By- og Miljøudvalget som en del af de aktiviteter, der hører under cykelhandlingsplanen 2016-18 og understøtter Frederiksbergs målsætning om at være Danmarks mest cyklende by, og at minimum 40 procent af alle ture skal foregå på cykel. 

Spørgsmål til arbejdet kan rettes til projektleder Lone Andersen, Vej, Park og Miljø, Trafik og Byrum, tlf. 3821 4211 eller mail loan04@frederiksberg.dk
Analysen forventes færdig november 2018.

Nyheden blev udgivet Onsdag 5. september, 2018